Paula Lozano, guanyadora de la primera edició de l’Alpitalent, que va tornar a omplir La Unió — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Departaments / Cultura / Notícies diverses / Paula Lozano, guanyadora de la primera edició de l’Alpitalent, que va tornar a omplir La Unió

Paula Lozano, guanyadora de la primera edició de l’Alpitalent, que va tornar a omplir La Unió

La cantant de Lleida s’imposa pel davant de Nina Raich i Groovies en la gran gala final.

L’Alpitalent, el concurs de talents i habilitats d’Alpicat, va coronar com a guanyadora de la seva primera edició Paula Lozano Milara, una cantant de Lleida que es va endur els 1.000 euros del primer premi. La final es va celebrar dissabte a La Unió, un espai que, com ja va passar a les dos semifinals, va tornar a presentar un ple amb 240 espectadors a les grades.

Els deu participants a la gran final ho van donar tot a sobre l’escenari i van millorar amb escreix les seves actuacions de semifinals. El podi final de l’Alpitalent va quedar encapçalat, com s’ha dit, per Paula Lozano, una cantant de Lleida que havia accedit a la final sent la participant més votada pel públic amb un 35% dels vots a la primera semifinal. A la final, va sorprendre interpretant al piano i cantant un tema propi en llengua anglesa que va fer aixecar de la cadira a més d’un al finalitzar l’actuació.

El segon premi, de 500€, va ser per a la cantant alpicatina Nina Raich (Marta López Raich), que havia obtingut l’accés directe a la final mitjançant el botó daurat que li va donar a les semifinals la membre del jurat Eva Espejo després d’interpretar un tema propi cantant i tocant el piano i l’ukelele.

El tercer lloc i un premi de 300€ va ser per a Groovies, un grup de ball de l’Escola Dancescape de Lleida on hi ballen dues nenes d’Alpicat. Groovies van accedir a la final amb el botó daurat d’Antoni Tolmos i en aquest cas van quedar en la tercera posició del concurs essent els més votats pel públic assistent amb un 17% dels vots.

Pel que fa a les votacions per a la resta de participants, Miarnaus, Byeolbit i Maria Baró van quedar empatats amb el 14% dels vots cadascun, i pel darrere d’ells es van classificar Ponent Dixie (10%), Elisabet del Moral (8%), Mag Marquez (5%) i Petita Troupe de Circ (4%).

El jurat, com a les semifinals, va estar format per Antoni Tolmos, pianista, compositor i productor audiovisual; Luciana Spadafora, professora nacional d'educació física i llicenciada en composició coreogràfica; David Esterri, Lo Pardal Roquer, músic creador de tot un himne com és ‘Som de l’oest’; i Eva Espejo, professora i ballarina, fundadora de l’escola de dansa Nº1 Dance Fit Center. Tots ells van coincidir en dir que havia estat una final de molt nivell i no els va ser gens fàcil decidir el guanyador del concurs. De fet, van estar més de 10 minuts deliberant i prenent la gran decisió sobre els dos primers components del podi final, ja que el tercer l'escollia el públic. Els tres primers classificats van rebre els premis de mans de l’alcalde Joan Gilart i de les regidores Teresa Bosch i Teresa Mayoral.

Cal fer menció especial al presentador de l’Alpitalent, Ferran Aixalà, que va tornar a dirigir la gala de forma magistral com només ell ho sap fer, amb tocs d’humor que fan que el públic estigui endollat durant tota la gala. Tot un showman que va posar sobre l’escenari els seus dots de pallasso, guionista, animador, cantant i músic.

L’Alpitalent és un concurs de talents i habilitats amb seu a Alpicat però obert a gent de tota la província. Organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alpicat i el Club Jove Alpicat, contemplava un premi de 1.000 euros per al guanyador, un de 500 per al segon i un de 300 per al tercer. L’únic requisit per participar-hi era estar empadronat en algun municipi de la província i tenir ganes de donar a conèixer algun talent o habilitat. Alpitalent ha esta, doncs, un aparador per a la creativitat de la gent de les terres de Ponent, per així detectar nous col·lectius, grups i joves en l'àmbit de les arts escèniques i cercar nous possibles espectacles per emplenar la programació cultural i festiva del municipi.

Podeu veure més fotos al Facebook de l’Ajuntament.

ALPITALENT.jpg

PAULA LOZANO-1.jpg

PAULA LOZANO-2.jpg

NINA RAICH-1.jpg

NINA RAICH-2.jpg

GROOVIES-1.jpg

GROOVIES-2.jpg

  • Compartir